‘Your City 2050’

‘Your City  2050’

Inhoud

‘Your City 2050′  is een Serious Urban Game met als thema klimaat. Het doet jongeren stilstaan bij de gevolgen van hun handelingen. Het spel dat enkel voor Gent was, wordt nu mogelijk voor heel Vlaanderen. Zo kunnen we ook naar jouw stad komen! De titel ‘Your City 2050′ zal dan ook omgevormd worden naar jouw stad, bijvoorbeeld ‘Gent 2050′.

Het spel

De klimaatverandering bleek onomkeerbaar te zijn. Een grote apocalyps heeft de stad verwoest. Twee strijders en hun teams staan klaar voor de heropbouw. Langs de ene kant is er Daryl, de voorstander van een alternatieve en duurzame levenstijl. Langs de andere kant hebben we Angel, uitdrager van onze consumptie- en verspilmaatschappij. De spelers zullen moeten strijden om de stad op hun manier te kunnen opbouwen. In team bepalen ze een strategie, waarop ze gewapend met een tablet en via verschillende spelmissies de strijd met elkaar aan.

Klik hier voor meer info over het project

Formule

‘Your City 2050’ kan je boeken in twee verschillende formules:

 1. Onder begeleiding

Je boekt ons om het spel te komen spelen in jouw stad. [ew32] komt met het spel naar jouw stad of gemeente. Wij passen het spel aan op maat van de eigen stad. Op de geboekte datum komen getrainde begeleiders het spel spelen. Deze spelbegeleiders staan in voor de introductie, de opvolging van de spelers tijdens het spel en een uitgebreide nabespreking ter afronding.

2. Eigen begeleiding

Je kiest ervoor om het spel zelf te begeleiden. De begeleiders volgen een traject met ons, waarin ze zelf het spel leren begeleiden. Dit zijn de ‘Train-de-trainer’-sessies. Deze sessies zullen in de nabije toekomst gepland worden. De info hierover volgt nog op deze pagina.

Voor wie?

Het spel kan zowel gespeeld worden met klasgroepen, als met organisaties uit het jeugdwerk (jeugdbewegingen, jeugdhuizen, milieuverenigingen, …).  Kortom : Voor alle enthousiaste jongeren tussen 14 en 25 jaar.

Enkele voorbeelden:

  • De preventiedienst van Landen wil graag met scholen samenwerken rond dit thema.
  • De JNM Antwerpen neemt het op tegen de scouts van Mariakerke.
  • De milieudienst van Mechelen wil een activiteit doen voor de scholieren in haar stad, ze boekt het spel en biedt het aan aan scholen in haar gemeente.
  • Een school wil graag  al haar vijfde en zesde jaars laten deelnemen en boekt voor elke klas een sessie.
  • Een aantal scholen in een gemeente of regio willen allebei het spel spelen en werken samen om het spel naar hun regio te halen.

‘Your City 2050’ met begeleiding is te boeken door steden of organisaties vanaf een minimum van 5 (opeenvolgende) sessies. Bent u een leerkracht of een directie van een school  dan kan je ons eventueel al boeken vanaf 1 sessie. Indien u daar interesse in hebt, neem dan contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Een sessie duurt drie uur en staat open voor een minimum van 10 en een maximum van 50 leerlingen. Per dag kunnen er maximum twee sessies plaatsvinden : 1 in de voormiddag en 1 in de namiddag.