Mayor@Your-Town® – Oproep

Hey Jeugdcoördinator,

De jongeren uit jouw gemeente hebben ècht wel iets te vertellen… Maar je komt zo zelden te weten wat dat precies is, nietwaar?

In theorie lijkt het easy, jongerenparticipatie, maar in de praktijk valt het soms serieus tegen. Daarom ontwikkelde Lieve Achten voor [ew32] het spel Mayor@Your-Town ®: Een toffe S_U+G Serious Urban Game ® waarbij we met een virtuele tool jongeren tot reëel en actief burgerschap engageren.

Welke acties zouden zij ondernemen in eigen stad of gemeente? Wat is de situatie nu en waar kan het beter? Zo wordt elke jongere een beetje lid van de jeugdraad.

Wat bieden wij aan?

 • Onze expertise:
  In 3 Labs (Learning-, Game- & Testlab) zoeken we met een groepje jongeren uit welke thema’s relevant zijn voor de lokale jeugd. Zij verzinnen zelf een waaier aan opdrachten en na een paar keer grondig proefdraaien is daar… tatarataaa… volledig op maat:
  Mayor@Your-Town ® … (vul hier de naam van je stad of gemeente in).
 • Een opleiding voor 2 personen om de game zelfstandig te organiseren en begeleiden.
 • Een op maat gemaakt online spelplatform met toegang voor 200 jongeren inbegrepen (+ de mogelijkheid tot aankoop van extra spellicenties aan verminderde prijs).
 • Met deze exclusief voor de lokale jeugd ontwikkelde S_U+G Serious Urban Game ® kunnen àlle jongeren uit de gemeente hun stem laten horen.

Wat vragen we?

 • Een gemotiveerde groep jongeren voor het co-creatietraject.
 • 2 medewerkers/vrijwilligers volgen een opleiding van 1 dag & begeleiden het proces van Mayor@YourTown ® mee.
 • € 5280 excl. BTW voor een volledig op maat gemaakt spel + vorming van beroepskrachten en/of vrijwilligers om de game volgens eigen voorkeur te spelen.

Hoe kan je ons bereiken?

Elke jeugddienst die inzicht wil krijgen in de interesses en noden van haar jongeren, kan Mayor@Your-Town ® boeken.
Bel 09/329.50.32. of stuur een mailtje naar branco@ew32.be voor meer info.

Kijk ook eens naar:

http://ew32.be/mayoryourtown/ en https://www.youtube.com/watch?v=EpdvT_a8ujU&t=2s