Sharing is Caring – Care to Share

sharing_is_caring_logo

 

In 2014- 2015 ontwikkelde [ew32] samen met Mediawijs.beGoogle Belgium en Stad Brugge het project ‘Sharing is Caring – Care to Share’

Het project

Samen met jongeren uit het Bijzonder Secundair Onderwijs (BuSO), opleidingsvorm 3, werd een Serious Urban Game ontwikkeld rond ‘online delen van informatie’. De jongeren doorliepen een proces van Learning- en GameLabs en feedbacksessies. In de LearningLabs wisselden de jongeren vanuit hun eigen ervaring informatie uit en gingen ze op zoek naar data omtrent hun online deelgedrag. In GameLabs gingen ze met de verworven informatie aan de slag om hierover hun eigen verhaal en game te maken. Tot slot kregen ze de kans in de feedbacksessies om de eerste prototype van de game te testen en bij te sturen. De uiteindelijke outcome van deze processen was een Serious Urban Game. Op de website  http://sharingiscaring.be/ kunnen foto’s e.d. teruggevonden worden van het ontwikkelingsproces.

Op het einde van de project werd een eventdag georganiseerd waarop het spel voor de eerste maal door alle enthousiaste ontwikkelaars werd gespeeld. Bekijk het filmpje hieronder voor een sfeerverslag van het spel:

 

Het spel

Tijdens de game is er een serieuze  strijd om de snelwegen van het internet. Deze is al een tijdje aan de gang. Vele groepen en personen strijden al jaren lang voor de verovering van de belangrijkste snelwegen. Wie het internet bezit, zal meteen ook de machtigste persoon op aarde zijn!
Tot op dit moment is er nog niemand die deze wereld volledig heeft kunnen veroveren maar tijdens het spel komt daar verandering in. Alle strijders komen namelijk samen in de safehouse voor de ultieme en finale battle. Ze stappen de wereld van het internet in, en gaan stap voor stap, website voor website, deze wereld veroveren.
Voor de game wordt het spelbord (= de stad/schoomgeving) omgedoopt tot een grote online omgeving nl. het internet. Leerlingen worden in 10 teams verdeeld en moeten het stevig tegen elkaar opnemen om het internet te veroveren. Ze moeten om ter snelst 12 verschillende opdrachten uitvoeren met behulp van een tablet en sociale media. Elke opdracht handelt over een specifieke thematiek en is gekoppeld aan één bepaalde sociale media. Leerlingen worden tijdens opdrachten uitgedaagd en geconfronteerd met hun eigen deelgedrag en dat van peers.

 

Een spelsessie duurt in totaal 3 uur en staat open voor een minimum van 10 en een maximum van 30 leerlingen:
30′ inleiding: het speldoel en de technologie-uitleg wordt gedaan door een spelbegeleider van [ew32].
120′ spel: de leerlingen trekken de stad/schoolomgeving in om hun opdrachten uit te voeren.
30′ nabespreking: de spelbegeleider van [ew32] houdt een nabespreking waarbij (zelf)reflectie en persoonlijke ervaringen van de leerlingen centraal staan.

Per dag kunnen 2 sessies plaatsvinden, 1 in de voormiddag en 1 in de namiddag.

 

Voor wie?

Het spel richt zich naar leerlingen van 16-25 jaar uit het BUSO-onderwijs (OV 3).

 

Spel boeken

Sharing is Caring kan geboekt worden onder begeleiding van [ew32] voor een minimum van 2 opeenvolgende spelsessies. [ew32] komt dan naar jou stad/gemeente/schoolomgeving, stemt het spel af aan de lokale context en begeleidt de spelsessies. De kostprijs voor min. 2 spelsessies bedraagt €700. Elke bijkomende spelsessie kost €350.

Interesse om te boeken? Dat kan via ons boekingsformulier!

 

Meer info?

Op zoek naar meer informatie over het project? Mail naar info@ew32.be of neem een kijkje op onze contactpagina.

 

download

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt met de steun van mediawijs.be

Eén gedachte over “Sharing is Caring – Care to Share”

Reacties zijn gesloten.