Categorieën
Blog

Hét #WORK-beloningssysteem uitgetest

Op vrijdag 14 november 2014 komt [ew32] haar belofte na. De leerlingen van CLW Trefpunt, die hebben meegebouwd aan #WORK, krijgen de unieke kans om het spel te spelen in hun stad. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om verdiende punten tijdens het spel om te ruilen voor extra leerkansen op de arbeidsmarkt!! Het fameuze beloningssysteem wordt voor de eerste maal getest!

Een (video)verslag van [ew32]:


Vrijdag 14 november 2014, 13u.

De leerlingen komen terug uit middagpauze. Na een volledige morgen op zoek te gaan naar een ideale job voor hun personage, is het de beurt aan de leerlingen om hun honger op de arbeidsmarkt te stillen. [ew32] staat te popelen om te beginnen aan haar allereerste verwezenlijking van “Het Beloningssyteem”.

De leerlingen krijgen een overzicht van organisaties en werkgevers die met plezier de leerlingen dat stapje verder willen helpen op de arbeidsmarkt. Een kleine greep uit ‘de menukaart van beloningen’:
– Persoonlijke hulp bij het maken of verbeteren van de CV/motivatiebrief
– Rondleiding op de werkvloer.
– Telefonisch een fictief sollicitatiegesprek houden met een HR-manager ( van een bouwbedrijf) en hierop feedback krijgen
– Een afspraak met een HR-manager (van een textielbedrijf) om een levensecht, maar fictief sollicitatiegesprek te houden.
– Een plekje op de wachtlijst veroveren voor het behalen van een rijbewijs

De leerlingen nemen rustig de beloningen door en maken enkele keuzes.

 

Vrijdag 14 november, 13u47

De ene groep leerlingen wil vol ongeduld vertrekken naar de rondleiding op de werkplek, een andere leerling zoekt een telefoon waarmee hij de HR-manager kan bellen, sommigen twijfelen nog over hun keuze, anderen worden dan weer zenuwachtig. Er ontstaat een gezellige, kleine chaos. De leerlingen worden uit hun “comfortzone” gehaald en uitgedaagd om de extra leerkansen op de arbeidsmarkt te veroveren.
Langzaamaan worden de eerste beloningen in de wacht gesleept:
– 2 leerlingen hebben een afspraak met de bijblijfconsulent van het ACV op 27 november
– 3 leerlingen hebben een afspraak met de HR-manager van het textielbedrijf op vrijdag 21 november
– 1 leerling bestierf het aan telefoon tijdens zijn fictief sollicitatiegesprek en liep 30 minuten erna nog altijd rond vol ongeloof.
– 1 leerling plaatste zich op de wachtlijst voor het rijbewijs.
– …..

[ew32] voelt het, proeft het, beleeft het; “Het beloningssysteem” werkt! Het is een enorme rode kers op de taart!

 

Vrijdag 21 november, 16u31
Met een klein hartje belt [ew32] een week na de test naar de HR-manager van het textielbedrijf, hopend dat de leerlingen hun afspraak niet vergeten zijn. Een enthousiaste stem weerklinkt aan de andere kant van de lijn en weet ons te zeggen dat 2 van de 3 leerlingen zijn langsgekomen. Vervolgens wordt gevraagd hoe het gesprek met de 2 leerlingen zijn verlopen. Dit was zijn reactie:

“De gesprekken zijn zeer positief verlopen, de leerlingen kwamen zeer goed over. Als het van mij afhing mochten de leerlingen onmiddellijk starten in het bedrijf!! Beide leerlingen deden het beter dan de gemiddelde sollicitanten die langskomen. Ik heb zelfs een oproep gedaan bij de leerlingen om familie, vrienden, kennissen,… door te sturen naar het bedrijf. We hebben namelijk nog enkele vacatures open staan.Ik heb ook gevraagd aan de leerlingen om binnen 2 jaar, wanneer ze werk zoeken, nog eens te denken aan ons. Ik wil graag ook nog wat persoonlijke feedback meegeven voor de leerlingen. leerling X: Hij had geen CV bij.  Hij had ook niet opgezocht wat het bedrijf doet. Dit is toch aangewezen bij een sollicitatiegesprek. Maar hij kwam zeer volwassen over, was ook zeer snel mee met de “techniciteit” van het bedrijf. Ik was hier enorm van onder de indruk. Feedback voor leerling Y: Leerling Y was heel zelfzeker, beleefd en voornaam, een zeer goede kandidaat!”

[ew32] mailt onmiddellijk de feedback aan de leerkracht en blikt heel tevreden terug naar de eerste realisatie van de Serious Urban game en het bijhorende beloningssysteem. Met veel ambitie en goesting trekt [ew32] graag naar Gent en Antwerpen om na te gaan of de SUG en het beloningssysteem daar even gesmaakt zal worden.

Een paar sfeerbeelden:

EW32-4245

EW32-4224

EW32-4229

EW32-4191

EW32-3903

EW32-3890

EW32-3919

 

EW32-4142

EW32-3947

EW32-3972

EW32-4020