Covid-19

Yes! Wij zijn helemaal coronaproof!
[ew32] vzw heeft hard gewerkt om in veilige omstandigheden Serious Urban Games® te kunnen ontwikkelen en aanbieden zonder in te boeten aan de kwaliteit van de spelen.

Mindfits™: Lockdown Edition

In tijden van lockdown, social distancing en in-uw-kot-blijven is aandacht voor het mentaal welzijn van jongeren extra belangrijk! Maar ook net in deze tijden zijn handvaten en hulp helaas soms ver te zoeken. Daarom ontwikkelde [ew32] vzw een gratis online spel voor deze speciale tijden: Mindfits™: Lockdown Edition. Spelen kan online via het SUG-platform.

Spelsessies

We vinden het ook belangrijk om al onze reguliere spelen te kunnen blijven aanbieden om ook in volle coronacrisis verder in te zetten op de game-based empowerment van jongeren. Hiervoor waren uiteraard enkele aanpassingen nodig.

Concrete maatregelen tijdens gamesessies

  • Iedereen draagt gedurende het hele spel een mondmasker
  • Er is steeds voldoende aandacht voor de afstandsregels
  • Gebruik van materiaal wordt zoveel mogelijk beperkt
  • Tablets worden ontsmet na elk gebruik
  • Wij voorzien ontsmettingsgel voor de handen en het materiaal
  • Er wordt gespeeld per (klas)bubbel en in beperkte groep
  • Opdrachten waarbij contact met derden nodig is, worden aangepast of vervangen door een online minigame

Wij vragen aan alle deelnemers en organisatoren om ook steeds alle veiligheidsmaatregelen te volgen en ons op de hoogte te brengen bij geval van besmetting met covid-19 in hun school, vereniging of organisatie tot 14 dagen na het plaatsvinden van het contact.

Spelontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling van onze games werken we samen met jongeren en experten uit het veld. Ook tijdens deze periode vinden wij hun input belangrijk en doen wij al het mogelijke om toch samen met hen aan de slag te gaan. Zo kunnen we nieuwe games blijven ontwikkelen die inspelen op de actuele noden van jongeren én kunnen we inzetten op het aanpassen van onze bestaande games naar een veranderende samenleving.

Vragen over jouw gamesessie, gamelab of samenwerking?
Neem zeker contact met ons op!