Sharing is Caring Care to Share

Sharing is Caring

Care to Share

Inhoud

Sharing is Caring. Care to Share is een mediawijs project ontwikkeld door [ew32] in partnerschap met Stad Brugge, Google Belgium en Mediawijs.be. De game handelt over het “online delen van informatie”. Sharing is Caring heeft als doel, jongeren uit het BUSO-onderwijs (OV3) hier weerbaar in te maken. Het wil jongeren bewust maken en begeleiden op een informele en spelende manier in hun online gedrag.

De Serious Urban Game, Sharing is Caring, werd ontwikkeld in een participatietraject met 79 jongeren uit het BUSO-onderwijs. Het participatietraject bestond uit 3 terugkoppelmomenten: een LearningLab, een GameLab en een feedbacksessie. In de LearningLab werd het thema ‘online delen van informatie’ uitvoerig besproken, doorgelicht en afgebakend door de leerlingen. Tijdens de GameLab gaven de leerlingen input en output in de vorm van data, verhalen, karakters, scenario’s  voor de verschillende spelelementen. In feedbacksessie kregen de leerlingen de kans om hun zelf ontwikkelde game te spelen en van feedback te voorzien.

Het spel

De strijd om snelwegen van het internet is al een tijdje aan de gang. Vele groepen en personen strijden al jaren lang voor de verovering van de belangrijkste snelwegen. Want wie het Internet bezit, zal meteen ook de machtigste persoon op aarde zijn.

Tot op dit moment is er nog niemand die deze wereld volledig heeft kunnen veroveren maar tijdens het spel komt daar verandering in. Alle strijders komen namelijk samen in de safehouse voor de ultieme en finale battle. Ze stappen de wereld van het internet in, en gaan stap voor stap, website voor website, deze wereld veroveren.

Voor de game wordt het spelbord (= de stad/schoomgeving) omgedoopt tot een grote online omgeving nl. het internet. Leerlingen worden in 10 teams verdeeld en moeten het stevig tegen elkaar opnemen om het internet te veroveren. Ze moeten om ter snelst 12 verschillende opdrachten uitvoeren met behulp van een tablet en sociale media. Elke opdracht handelt over een specifieke thematiek en is gekoppeld aan één bepaalde sociale media. Leerlingen worden tijdens opdrachten uitgedaagd en geconfronteerd met hun eigen deelgedrag en dat van peers.

Leerlingen het spel zien spelen? Klik op onderstaand filmpje:

Formule

Sharing is Caring.Care to Share kan je boeken onder begeleiding van [ew32]. Je boekt ons om het spel te komen spelen in jouw stad, gemeente of school. [ew32] komt dan met het spel naar jouw stad, gemeente of school en past het aan op maat van de lokale context. Op de geboekte datum komen getrainde begeleiders het spel spelen. Deze spelbegeleiders staan in voor de introductie, de opvolging van de spelers tijdens het spel en een uitgebreide nabespreking ter afronding.

Voor wie?

Het spel is ontwikkeld voor leerlingen uit het BUSO-onderwijs (OV3) van 16-25 jaar.

Tarieven

‘Sharing is Caring’ is te boeken door steden of scholen vanaf een minimum van 2 (opeenvolgende) sessies. Indien u daar interesse in hebt, kan het onderstaand boekingsformulier invullen of contact opnemen met ons via info@ew32.be. Een sessie duurt drie uur en staat open voor een minimum van 10 en een maximum van 30 leerlingen. Per dag kunnen er maximum twee sessies plaatsvinden : 1 in de voormiddag en 1 in de namiddag.

De prijs per sessie bedraagt €350 (incl. BTW).

Spel boeken

[gravityform id=”46″ name=”Boeking Sharing is Caring. Care to Share.”]