Categorieën
Nieuws

Zweden en Finland kiezen voor onderwijsinnovatie via Vlaamse games

Zie info over over het project CONNEXT for Inclusion via: https://ew32.be/connext/

Zweden en Finland kiezen voor onderwijsinnovatie via Vlaamse games

Jongeren met een migratieachtergrond hebben het vaak extra moeilijk op school. Een game ontwikkeld door de jonge Gentse Serious Urban Game®-ontwikkelaar [ew32] helpt hen aan méér inzicht in hun eigen kwaliteiten en talenten. Dat motiveert hen om die laatste paar maanden of jaren op school toch nog door te zetten en  hun diploma secundair onderwijs te behalen. Zweden en Finland gaan er alvast mee aan de slag.

SERIOUS URBAN GAME® BREEKT INTERNATIONAAL DOOR

De Gentse organisatie [ew32] en Arteveldehogeschool gaan een internationale samenwerking aan met Metropolia Hogeschool (Helsinki, Finland)  en de Zweedse gemeente Karlstad rond een Serious Urban Game® (SUG) tegen schooluitval bij jongeren met een migratieachtergrond. Een SUG is een unieke, pedagogisch erkende en breed toegepaste co-creatiemethodiek voor leerkrachten en sociaal werkers, ontwikkeld door Lieve Achten, de drijvende kracht achter [ew32]. Jongeren ontdekken spelenderwijs via verschillende thema’s hoe ze actieve burgers worden. [ew32] verspreidt de Serious Urban Games® in Vlaanderen.

SCANDINAVIË KIJKT NAAR VLAANDEREN

In Vlaanderen ontstaat er nu plots extra belangstelling voor de methodiek, omdat Finland en Zweden traditioneel als voorbeeld dienen voor ons onderwijssysteem. Dat het dus nu eens andersom is, is opvallend nieuws. [ew32] en Arteveldehogeschool trekken het internationaal project op gang tijdens de week van 18 maart in Gent. Verschillende professionals uit het onderwijs en het sociaal cultureel werk uit de drie landen komen samen voor kennisuitwisseling. De innovatieve tool past in het ESF-project CONNEXT for inclusion dat loopt tot en met 2020.

AFTRAP IN GENT OP WOENSDAG 20 MAART EN DONDERDAG 21 MAART

We nodigen de media graag uit om een kijkje te nemen en vragen te stellen tijdens het transnationale co-creatielab op woensdag 20 maart in de voormiddag. Op dat moment brainstormen de deelnemers aan de hand van enkele methodieken over de nieuwe game.

  • Locatie: Arteveldehogeschool, Campus Kattenberg, Blok D, Gent.
  • Contactpersoon: Jolien De Ridder, 0485 39 49 98
  • Het weekprogramma vind je hier terug.  

Meer info: