NoCredit,GameOver!: Informatie JAC Diest

JAC_logo2

 

Wat is het JAC?

Het JAC is het jongerenaanbod van CAW Oost-Brabant. Ben jij tussen 12 en 25 jaar oud? Dan is het JAC de plek waar je terecht kan met al je vragen.

Er zijn geen domme vragen

Je bent op zoek naar een hobby, je wil alleen gaan wonen, je ouders zijn aan het scheiden, je moet een schoolwerkje maken over tienermoeders, je voelt je depri en je kan het bij niemand kwijt, je hebt ruzie met je beste vriend en je weet niet meer wat je kan doen.

In het JAC kan je terecht met elke vraag. Soms kan dit eenvoudig zijn en vind je het antwoord in de informatie die je bij ons kan inkijken. Ligt je vraag wat moeilijker dan kan je rekenen op een JAC-medewerker die met jou alles op een rijtje zet en je steunt in de keuzes die je maakt.

Gratis, anoniem en volledig vrijwillig.

Jij beslist steeds zelf welke stappen je zet. Of je nu komt voor informatie, advies of hulp. Het is altijd vrijwillig. Jij bepaalt hoe vaak we praten en waarover. Alles wat jij vertelt in gesprekken, mails of chat, blijft tussen jou en het JAC. Alleen met jouw toestemming kan een JAC-medewerker overleggen met iemand van buiten het JAC. Bovendien hoef je niets te betalen op het JAC.

In hoge nood

Zit je in een crisissituatie en heb je dringende hulp nodig, dan kan je in het CAW terecht voor crisishulp. In het JAC kunnen we je vertellen waar je terecht kan en welke stappen je best zet.

Als je meer nodig hebt

Soms wil je verandering brengen in iets dat erg belangrijk voor je is, maar kan je dat niet op eigen houtje. Is je situatie wat moeilijker, dan zoeken we samen met jou naar een gepaste oplossing. In het CAW zijn er mogelijkheden tot begeleiding (alleen of met je gezin), tijdelijke opvang met begeleiding en begeleid zelfstandig wonen.

Contact

Het JAC in Diest is open op maandag van 15u tot 18u en op woensdag van 12u tot 15u. Je kan dan gewoon binnenlopen in de  Schaffensestraat 23 te 3290 Diest! Op andere momenten kan je bellen naar 013 31 55 01 of mailen naar jac@cawoostbrabant.be. Via de website www.jacoostbrabant.be kan je chatten.